Ei kyllä jaksa näin maalaispoikana ymmärtää kun jotkut jaksavat valittaa että bussikuskit ajavat liian kovaa. Korjatkaa jos olen väärässä mutta helsinkiläisillähän on aina kiire. Siksipä myös bussikuskit tekevät parhaansa etteivät matkustajat myöhästy. Mua lähinnä ärsyttää bussikuskit jotka könnäävät vaikka tie olisi auki.

Kuljen paljon linjalla 94, ja päiväni pelastus on usein eräs bussikuski jolla on oikea asenne ajamisen. Mikään ei ole parempi tapa aloittaa aamua kuin hypätä liikkuvaan bussiin jossa soi NRJ ja kuski polkaisee tallan tiskiin heti kun viimeinen matkustaja on ehtinyt sulkeutuvien ovien välistä sisälle. Normaalisti matkustan bussilla vain kahden minuutin matkan Kontulan metroasemalle, mutta tämän kuljettajan kyydistä en yksinkertaisesti malta nousta ennen päätepysäkkiä Itäkeskuksen metroasemalla. Hienoin kokemus oli viime talvena kun menimme bussilla kahva edellä risteyksen yli. Tuskastuttavinta matkareitilläni Kivikko - Otaniemi on kuitenkin Espoon suunnan seutulinjat. Linjan 103 kuljettajat kyllä ymmärtävät kiireisen ihmisen tarpeet ja ajavat Länsiväylällä mukavaa ylinopeutta niin että kardaani vaan vonkuu, mutta iltapäivän paluumatka 102:n kyydissä on aina yhtä helvettiä. Siis voitteko kuvitella! Ne kuskit ajaa viidenkympin nopeusrajoitusalueella korkeintaan viittäkymppiä. Helsingin puolella tällainen ei tulisi kuuloonkaan. Ainakaan itäisissä kaupunginosissa. Länsiväylälläkin henkilöautot ajavat koko ajan 102-bussien ohi. Todella säälittävää.

Hienointa mahdollista bussimatkustusta on Helsingin N-busseissa eli yölinjoilla. Yölinjojen kuljettajiksi valikoituvat yleensä kuljettajat joiden kaasujalassa on vain on ja off asento. Näin varmistetaan väsyneiden yöeläjien nopea siirtyminen keskustasta yöpuulle lähiöihin. Olen tosin kuullut huolestuttavia uutisia että joidenkin yölinjojen ulkomaalaisyntyiset kuljettajat kuvittelevat että Suomessa nopeusrajoitukset ovat voimassa yölläkin. Näinhän ei suinkaan ole, vaan öiseen aikaan ainoa nopeutta rajoittava tekijä on auton suorituskyky.

Että ei muuta kun vauhdikasta matkaa kaikille Helsingin metron, bussien 94, 102 ja 103 matkustajille ja kuljettajille!