Näin itsenäisyyspäivänä on mukava muistella vaikkapa sotilasvalaa. Minäkin sen olen aikoinaan vannonut, ja siellähän on tällainen kohta:

Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.

No, syyskuussa eduskunta hyväksyi lakimuutoksen, jossa Suomen perustuslakiin lisättiin heti 1 pykälään "Suomi on Euroopan unionin jäsen." ja pykälään 95, että eduskunta voi kahden kolmasosan enemmistöllä siirtää Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävän toimivallan Euroopan Unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle.  Nyt kun se on perustuslaissa, tuollaiseen ei siis tarvittaisi kahden eri vaalikauden eduskunnan äänestystä, vaan kertaheitolla voidaan valtion itsemääräämisoikeutta luovuttaa EU:lle kunhan vaan eduskunnasta löytyy 2/3 enemmistö.

Tuota perustuslakimuutosta kun katsoo, minusta tuntuu, että jotain on tekeillä maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi. Sotilasvalan mukaisesti tahtoisin tästä viranomaisille ilmoittaa. Haloo, haloo, kuuleeko SUPO!

Näissä tunnelmissa, hyvää itsenäisyyspäivää!