IS referoi etelänäpurissa ilmestyvää Õhtulehteä. Jutun pääpointti on saksalaisen kondomi-instituutin tekemissä mittauksissa joissa Virolaiset menestyivät varsin hyvin. Paljon paremmin kuin suomalaiset. Mielestäni jutun helmi on kuitenkin seuraava lainaus jonka loihe lausumaan virolainen psykologi Anti Liiv:

Monet miehitykset ovat piristäneet geeniperimäämme. Se on rodunjalostuksessa hyvin tärkeää, Liiv toteaa.

Tuli vaan mieleen, että onkohan tämä genitaalialueen mittoihin vaikuttavien geenien piristäminen ollut motivaationa joidenkin suomalaistenkin esittämille rodunjalostushaaveille? Eivätkö tällaiset rodunjalostuspuheet ole muutenkin niiiin 30-lukua, että luulisi sellaisesta horisevia pidettävän vähän epäilyttävinä henkilöinä. Mainittakoon nyt sekin, jos joku sitä ei vielä tiedä, että suomalaisten geeneissä on yllättävänkin paljon erilaisuutta ihan omasta takaa.

Toisaalta Suomihan on ihan vapaa yhteiskunta, joten en tietenkään halua rajoittaa kenenkään mielipiteen- tai sananvapautta. Voisihan tuollainen rodunjalostus olla ihan kiva eduskuntavaaliteema jollekin pienpuolueelle, vaikka Vihreille.