Keskustan ryhmäjohtaja Timo Kalli osaa sammakoiden päästämisen. Mieshän on tuttu viime keväisen vaalirahoitussotkun alullepanosta. Nyt hän meni kertomaan MTV3:n toimittajalle että maahanmuutto on räjähtämässä käsiin ja eläkeiän nostolla voidaan hillitä maahanmuuttoa.

- Meidän on pakko sanoa, että maahanmuutto on viime aikoina selvästi räjähtänyt käsiin. Mitä useampi suomalainen voidaan pitää pidempään töissä, niin sillä voidaan hillitä myös maahanmuuttoa, Kalli sanoo.

Tähän asti hallitus on korostanut, että maahanmuuttajia päin vastoin tarvitaan lisää, jotta työntekijöitä Suomessa riittää tulevaisuudessakin.Kalli myöntää, ettei eläkeiän nostolla tyystin voi torjua maahanmuuton tarvetta.

- Perusteena on myöskin se, että mitä enemmän suomalaisten työuraa voidaan pidentää sitä vähemmän tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa, Kalli toteaa.

Tekisi mieleni kysyä, että miten tyhmä voi ihminen olla. Se maahanmuutto joka meillä mahdollisesti on räjähtämässä käsiin on turvapaikanhakijoiden määrä. Ruotsin ja Tanskan aloittaessa maahanmuuttopolitiikkansa järkeistämisen ovat ihmissalakuljettavat valinneet rahdilleen uuden pääteaseman - Suomen. Eduskunnan eilen hyväksymä ulkomaalaislain muutos vain pahentaa tilannetta.

Mutta mitä tekee keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja? Hän haluaa estää ulkomaalaisia tulemasta tänne töihin! Eihän tuosta Kallin lausunnosta muutakaan johtopäätöstä voi tehdä. Humanitaarista maahanmuuttoa ei rajoita tippaakaan vaikka olisimme kaikki töissä kuolemaamme saakka. Toki sillä tavalla saataisiin rahaa humanitaarisen maahanmuuton yhteiskunnalle aiheuttamien kustannusten kattamiseen, mutta varsinaiseen ongelmaan se ei vaikuta.

Koska mitään järkevää perustetta Kallin lausunnolle ei ole, herää epäilys onko Timo Kalli kenties ulkomaalaisvastainen? Eikö hän halua että ulkomaalaiset voivat muuttaa tänne töihin? Toisaalta hän ei ilmeisesti näe humanitaarisen maahanmuuton kasvussa mitään ongelmia, joten syytös ulkomaalaisvastaisuudesta voi olla kohtuuton. Luulisi, että tuohon asemaan päässyt ihminen ei voi olla kovin tyhmäkään, (toisaalta päseehän ministeriksikin...) joten todellinen syy lienee Keskustan kannatuksen laskun eiheuttama epätoivoinen yritys kosiskella Perussuomalaisten kannattajia. Tosin Perussuomalaisetkaan, ainakaan Soinin mukaan, eivät vastusta sitä että joku tulee tänne töihin.

Veikkaan, että Kalli joutuu vielä selittelemään lausuntoaan.