Jotenkin tuntuu että aika kuluu aina vaan nopeammin mitä vanhemmaksi tulee. Viikot menee tuosta vain. Tätäkin vuotta on mennyt tänään jo 100 päivää.

Olen joskus mielessäni leikitellyt sellaisella ajatuksella, että aika tuntuu iän myötä kuluvan nopeammin siksi, että aivot käyvät hitaammin. Kyseessä olisi siis sama ilmiö kun kuvattaessa elokuvaa suurnopeuskameralla, jolloin kuva näyttää hidastetulta kun filmiä pyöritetään normaalinopeudella. Vastaavasti kun kuvataan hitaammalla nopeudella, näyttää kuva nopeutetulta, kun taas katsotaan filmiä normaalilla vauhdilla. Lapsena ihmisen aivot ovat tuoreet ja "kellotaajuus" vielä korkea ja aivot ehtivät tehdä useita havaintoja ympäröivästä maailmasta.. Silloin tuntuu että aika ei kulu millään ja pienetkin odotukset tuntuvat ikuisuuksilta. Samasta syystä lapset tuntuvat aikuisten mielestä joskus turhankin tarkkaavaisilta, kun huomaavat sellaisetkin asiat, joita heidän ei haluttaisi huomaavan.

Vanhemmiten aivot hidastuvat, eivätkä enää ehdi tehdä havaintoja ympäröivästä maailmasta niin suurella nopeudella, joten tuntuu siltä kun päivät ja viikot vain vilistävät ohitse.

Jaa-a, onkohan tätä missään tutkittu oikeasti?