HS:n julkaisema STT:n uutinen kertoo että Ev.lut-kirkon avaama lastenkalastelusivuston keskustelupalstan lanseeraus ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan.

Jo julkistamispäivänään palvelun keskustelualue jouduttiin kuitenkin sulkemaan. Alue suljettiin iltapäivällä uskonnonvastaisten ja alatyylisten viestien vuoksi, kertoi Kotimaan verkkolehti.

Ajattelin heti, että olisiko sulkemisen sijaan voinut ajatella keskustelupastan muuttamista moderoiduksi, mutta sitten luin uutista eteenpäin.

Keskustelua valvoo kirkon työntekijä.

Hä? Valvottu keskustelupalsta joka joudutaan sulkemaan parin häirikön takia? Eikö olisi ollut helpompaa pistää vaan häiriköt banniin (bannaus onkin kirkollisella palstalla varsin osuva termi!) ja poistaa viestit.

Vai oliko kyseessä mediatemppu? Minäkään en ollut kuullut koko sivustosta ennen tätä uutista, joten jos se oli mediatemppu, niin onnistui ihan hyvin.

Uutisen kommenteissa verrataan lastenkirkko.fi sivustoa tupakan mainostamiseen lapsille ja muutenkin moititaan kirkkoa lasten houkuttelemisesta. Mielestäni moiset moitteet ovat aivan turhia. Satujen lukeminen lapsille on ihan luonnollista.

Aikuisiako sen kirkon muka sitten pitäisi houkutella? Millä argumenteilla? Kyllä Ev.lut kirkossakin tiedetään että lapsen usko on paras usko. Se ei kritisoi eikä kyseenalaista. Tietysti niille pikku pirulaisille joutuu järjestämään kaiken maailman päiväkerhoja ja leirejä, mutta jonain päivänä ne menee töihin ja alkavat maksaa kirkollisveroa. Onkohan kirkossa tehty laskelmia kauanko keskivertoluterilaisen on notkuttava kirkon kirjoissa jotta hänen kirkollisveronsa on kompensoinut hänen lapsuusaikana aiheuttamat kulunsa?