HS tietää, että Kela alkaa ituhippeilemään ja jättää kertakäyttövaipat pois äitiyspakkauksista. Nykykäytäntö on, että siellä on niin kesto- kuin kertisvaippojakin. Tulevaisuudessa siellä olisi siis vain kestovaippasetti.

Meillä ei ole kestovaipoja kokeiltu, eikä kokeilla. Minähän en ala kansainvälisten vaippafirmojen vuosikymmenten insinöörityötä hylkäämään. Ajatelkaa nyt. Siellä ne on Pampersin ja Liberon insinöörit vuosikausia kehitelleet yhä imukykyisempiä ja hengittävämipiä (eli peppuystävällisempiä) vaippoja, niin nyt sitten jotku ituhippipuunhalaajat palaavat takaisin kolmenkymmenen vuoden taakse ja kuivattelevat pissavaippoja patterin päällä ja pesevät kakkavaippoja niin että pesukone vaan vikisee.

Maksaahan ne kertakäyttövaipat aivan jumalattomasti, mutta on ne kyllä hienoja tuotteitakin. Nestettä ne imee litratolkulla ja pinta pysyy silti kuivana, ja sitä toisen portin tavaraakin pitää olla todella runsaasti ja lievänä ennenkä se pääsee vaatteita sotkemaan. Kertakaikkisia (ja kertakäyttöisiä) insinöörityön taidonnäytteitä!

Jätettähän siitä tulee toki aivan jumalattomasti. Minäkin kannan joka ikinen aamu vaipparoskispussin roskakatokseen. Tietääkseni yhden lapsen vaippakausi tuottaa jopa 5 000 käytettyä vaippaa eli 400 kiloa jätettä. Olisi se kyllä komea (ja haiseva) läjä jos Ämmässuolla kaikki vaipat eriteltäisiin yhteen läjään erilleen muusta sekajätteestä. Siitähän saisi vaikka matkailunähtävyyden. Ituhipit voisi sitä käydä kauhistelemassa.

Minimanissa on Pampers-vaipat tarjoushintaan 9,90€ joulukuun loppuun asti. Pitääpä käydä taas hakemassa paketti.