Suomen liityttyä surullisenkuuluisaan miinakieltosopimukseen, oli puolustusvoimilla tavoitteena korvata miinojen jättämä aukko kuorma-ammuksilla, eli toisin sanoen rypälepommeilla. Ajatus ei ole ollenkaan huono. Kuorma-ammuksilla pystytään tekemään periaatteessa miinoitteita vastaava vaikutus paljon nopeammin ja vähemmällä miesmäärällä, joten se on sinänsä ihan käypä ase nykyaikaisessa sodankäynnissä. Toki se on paljon kalliimpi kun perinteiset jalkaväkimiinat. Nyt vaan on niin, että Suomi on mukana neuvotteluissa joissa kaavaillaan rypäleaseiden täyskieltoa. Suomi toki yrittää saada näihin rajoituksiin poikkeuksia, ettei Suomi joutuisi luopumaan kuorma-ammuksistakin.

On tietysti ihan päivän selvä asia, että maailman konflikteissa siviilien kärsimykset pienenevät merkittävästi kun Suomalaisilla varikoilla makaavat henkilömiinat ja kuorma-ammukset hävitetään.

Ai niin - arvatkaas huviksenne ovatko Venäjä tai Yhdysvallat mukana näissä aserajoitusneuvotteluissa.

Lisäys 05.01.2008
No niin, nyt alkaa olla jo uutisia siitä kuinka Suomen käyttämät rypäleaseet ovat juurikin sellaisia jotka tullaan kieltämään. Kiva.