HS kertoo kuinka lisääntynyt ryypiskely on lisännyt hukkumisia, pahoinpitelyjä ja huostoaanottoja. Olisiko jo vihdoinkin aika ottaa se tehokkain konsti käyttöön?

Ei, en tarkoita nyt alkoholiveron korottamista. Se on näpertelyä. Todellinen tehokas keino olisi mietojen poisto ruokakaupoista ja kioskeista. Kyllä kulutus pienenisi kun päivittäistä kalja-annosta ei saisi kätevästi samalla reissulla, kun hakee karkkiaskin lapselleen. Jos tämäkään ei tehoaisi, niin ainahan voitaisiin kaivaa historian hämäristä takaisin vanha kunnon viinakortti. "Nyt Arska tämä sun korttis alkaa näyttää siltä, että olisko parempi kun tulisit sitten joskus syksymmällä vasta uudestaan". Eiköhän näillä konsteilla alkaisi suurkuluttajillakin suu kuivumaan ja kohtuukäyttäjillä jäisi ne loputkin satunnaiskaljat ostamatta. Tarvittaessahan sitä olutta voisi käydä sitten Alkosta hakemassa.

Tupakointia kyllä rajoitetaan, mutta viina on ilmeisesti sellainen pyhä lehmä poliitikoillemme, ettei siihen uskalleta puuttua, vaikka alkoholin aiheuttamat haitat ovat yhteiskunnalla moninkertaisesti suuremmat. Nyt kun pääministerinä on raittiusmies, niin luulisi hallituksen tekevän asialle jotain, mutta ei. Taitaa oma paikka eduskunnassa painaa poliitikon vaakakupissa kansakunnan etua enemmän.