Tuolla otsikolla varmaan pompsahtaa Googlen hakutuloskärkeen tai sitten poliisin filtteriin.

Asiaan. Tietokone-lehti uutisoi kuinka Yhdysvalloissa (ja varmaan täällä meilläkin) teinit ovat keksineet ottaa itsestään kamerakännykällä alastonkuvia ja lähettelevät niitä sitten poika/tyttöystävilleen. Tämä on noussut oikein muoti-ilmiöksi, ja tietäähän sen että nettiinhän tällaiset kuvat aina päätyvät ennemmin tai myöhemmin. Luonnollisesti tällaiset netissä olevat alastonkuvat voivat myöhemmässä elämässä aiheuttaa ikäviä tilanteita.

Varmaan tässäkin syyttävä sormi nousee helposti kohti tekniikkaa. Onhan se totta, että kännykkäkameran avulla omien alastonkuvien ottaminen ja ennen kaikkea levitys eteenpäin on yksinkertaista ja nopeaa. Ennenvanhaan (eli 90-luvulla) olisi kuvan näppäämisen jälkeen pitänyt lähettää filmi kehitykseen (ehkä niitä alastonkuviaan ei missään pikkukaupungina ainoassa valokuvausliikkeessä kehtaisi kehityttää...), ja sitten lähettää postissa saapuneet kuvat taas kirjeessä seurustelukumppanille. Nyt ei tarvitse kun näpätä kuva ja laittaa se sähköpostin tai multimediaviestin liitteenä eteenpäin.

Ehkäpä tähän teknologian aiheuttamaan ongelmaan voitaisiin kuitenkin kehittää myös teknologian antama ratkaisu. Kopiokoneissahan on tunnistusmenetelmät joilla laite tunnistaa setelit eikä tee niistä kunnon kopioita. Kamerakännykkään voitaisiin kehitellä samantyyppiinen kuva-analyysi, joka tunnistaisi jos kohteena olisi alaston ihminen, eikä antaisi lähettää kuvaa eteenpäin. Tai sitten se voisi yksinkertaisesti sumentaa kuvan niin ettei siitä saa mitään sellvää (itse asiassa vanhemmat kamerakännykäthän jo tekivätkin tuollaisen sumennuksen kaikkiin kuviin)

Tai sitten voitaisiin tietysti alkaa pohtimaan, että missä ollaan menty vikaan, kun vielä melkein lapsia olevat nuoret haluavat ottaa itsestään alastonkuvia ja paljastaa niitä kaikelle kansalle...