YLE:n uutisten mukaan Liikenne- ja viestintäministeriö tutkii mahdollisuutta vertailla TV-maksun maksaneden ja maksu-TV -kortin hankkineiden nimilistoja keskenään. Näin saataisiin helposti kasaan lista niistä maksullisia kanavia katsovista talouksista jotka eivät kuitenkaan ole TV-maksuaan maksaneet.

Seuraavaksi ministeriö varmaankin päättää ulkoistaa TV-maksutarkastajien työt moottoripyöräjengeille. Loppuu se ovien kiinni paiskominen tarkastajan nenän edessä! Kyllä siinä paatuineinkin TV-maksun välttelijä kavahtaa, kun oven takaa löytyykin satakiloinen nahkaliivijärkäle.

Sitten kun maksu-TV:n katsojien TV-maksut on saatu ihmisoikeusloukkauksia kaihtamatta perittyä, onkin aika siirtyä niiden kaikkein vieheliäimpien TV-maksupinnareiden kimppuun. Puhun tietenkin köyhistä opiskelijoista. Nämä juokaleet harvemmin YLE:n kanavia edes pahemmin seuraa ja toisaalta mainoskavien ulkomaalaiset menestyssarjat ladataan ja katsotaan Amerikan tahtiin netistä. TV tai tietokoneen TV-kortti silti löytyy melkein joka kämpästä. Onneksi opiskelijat usein asuvat opiskelija-asuntoloissa, joten TV-maksu -kommandojen (seuraava askel on nimittäin perustaa YLE:n omat kommandojoukot) on helppo saartaa opiskelija-asuntokerrostalo ja suorittaa yhtäaikainen kotietsintä joka huoneistossa.

Jos näilläkään toimenpiteillä ei TV-maksupinnareita saada kuriin, on YLEllä olemassa vielä yksi vihoviimeinen keino - tarjonnan parantaminen. YLE voisi mannejen ja piisamien sijaan alkaa esittämään vaikkapa niin laadukasta ohjelmaa, että ihmiset ihan oikeasti haluaisivat maksaa TV-maksun.

Niin, se piisamikanavakin muuttui ensin YLEX:n näköradioksi ja ensi vuoden alusta alkaen sillä tulee sitten YLE1:n onhjelmaa niille, joiden boxi ei osaa näyttää DVB-tekstejä. 2008 syksystä alkaen kanavapaikalla alkaa näkyä sitten SVT Europa. Onhan se hyvä, että ruotsinkielisille riittää entistä enemmän tarjontaa, mutta kysyn vaan edelleen, että miksei sitä YLE24-kanavaa voinut jatkaa ja kehittää uutis-, urheilu- ja ajankohtaiskanavana. Sellaisesta tarjonnasta joku voisi jotain maksaakin.