Eduskuntavaalit on pidetty. Yllättävän suurta kohua on aiheuttanut Tony Halmeen hurja äänimäärä Helsingissä. Eniten ääniä Halme oli saanut Itä-Helsingin lähiöistä. Hmmm... En ihmettele yhtään. Olisin varmaan itsekin äänestänyt Halmetta jos asuisin vielä Kivikossa. Ai miksi? No, menepä itse asumaan pariksi vuodeksi Kivikkoon johonkin HOASille tai kaupungin vuokra-asuntoon, niin et enää ihmettele. :-)

Mutta sitten itse asiaan, eli Antin Tarinatalon vaalikoneen tuloksiin. Ihmisten antamat vastaukset on analysoitu, ja on yhteenvedon aika.
Ydinvoimakysymykseen vastanneilla oli varsin yksiselitteinen kanta. Mikäli se olisi vaalikonetta käyttäneistä kiinni, seuraavalla vaalikaudella tulisimme näkemään 6. ja 7. ydinreaktorin rakentamispäätöksen läpirunnomisen eduskunnassa. Emmepä tosin taida nyt nähdä, mutta onneksi Venäläiset ydinvoimalat jauhavat meille tarvitsemamme sähkön, eikä kukaan tee niin hyviä ja luotettavia sähkölaitteita kuin venäläinen - vai mitä Ladamiehet?

Vaalikonetta käyttäneet eivät myöskään tuntuneet olevan kovin innostuneita palkka-armeijasta. Kaikki kysymykseen vastanneet olivat sitä mieltä, että yleisestä asevelvollisuudesta ei tulisi luopua. Sama sakki oli myös vankasti Puolustusvoimien määrärahojen kasvattamisen kannalla.

Liberaalia huumepolitiikka toivovien suruksi joudun paljastamaan myös sen karun tosiseikan, että Tarinatalon vaalikonetta käyttäneet olivat suorastaan liikuttavan yksimielisiä siitä, että mietoja huumeita ei tulisi laillistaa. Vihreiden kansanedustajaehdokkaat joutuvat siis ensivaalienkin alla menemään sivummalle "tötsyille".

Vaikka työvoimapula kuulemma jo kolkuttaa ovella, ei erään nimeltämainitsemattoman Markus Draken ehdottoma rajojen avaaminen kaikille tuntunut oikein ottavan tulta myöskään. Eli No Borders liikkeen kannattajia ei ilmeisesti Tarinatalon sivuilla tunnu pahemmin pyörivän.

Mitäs näistä tuloksista nyt sitten voisi päätellä? No, sen ainakin, että kysymyksenasettelulla voi vaikuttaa ihan mukavasti kyselytutkimuksen lopputulokseen. :-)

Ai niin. Muistathan, että jos jätit äänestämättä, niin älä sitten myöskään valita vaalituloksesta tai tulevan hallituksen harjoittamasta politiikasta...