YLE:n uutisen mukaan Saksa luopuu ydinvoimasta kokonaan vuoteen 2022 mennessä.Ydinvoiman osuus Saksan sähköntuonannosta on ollut n. 23 %.

Ydinlaitosten sulkeminen merkitsee Saksalle massiivista investointiohjelmaa, jossa panostetaan energiansäästöön, sähkön siirtoverkkojen parantamiseen ja uuden tuotantokapasiteetin rakentamiseen. Uutta sähköntuotantoa aiotaan saada varsinkin tuulivoimasta.

Hallituspuolueet ovat pitäneet tärkeänä, ettei Saksa turvaudu ulkomailta tuotuun ydin- tai hiilivoimalla tuotettuun sähköön, eivätkä maan hiilidioksidipäästöt saa nousta.

Tuohon määräaikaan on nyt 11 vuotta. Voisin lyödä pääni pantiksi, että Saksassakin kuitenkin vielä tehdään "ruotsit". Ruotsi päätti jo 80-luvulla luopua ydinvoimasta. Vuonna 2009 ruotsalaiset tajusivat, että homma ei tule onnistumaan, ja antoivat luvan rakentaa uusia voimaloita vanhentuvien tilalle.

Se on kuitenkin selvä, että tämä antaa uutta vettä ydinvoiman vastustajien vesiturbiineihin Suomessakin. Fortum saa haudata haaveensa Loviisa 3:n suhteen ainakin tulevan hallituskauden ajaksi.