YLE:

Venäjän suosituin suomalainen Ville Haapasalo ja Yle Urheilun Niki Juusela tutustuvat siihen Sotshiin, jota ei olympialähetyksissä nähdä.
 1. Mustanmeren Riviera. Ville, Niki ja Muksis rannalla ja kaupungilla. Ihmettelevät talviolympialaiskaupunkia. Katusoittajan haitariesitys. Muksis ei mene uimaan.
 2. Hienoa hulluutta. Ville, Niki ja Muksis lähtevät läheiselle Akhun-vuorelle. Kulkupelinä Muksiksen valitsemana avoauto. Ihmetellään Sotshin kehittyvää infraa. Ville kertoo tarinan hienosta hulluudesta
 3. Citius, altius, fortius. Olemme yli 600m merenpinnasta Sotshin läheisellä kukkulalla. Ville pelkää korkeita paikkoja ja Niki/Muksis vievät hänet vanhaan maailmanpyörään. Tutustutaan korkeuksista kisapaikkoihin. Paikallisopas Nikolai kertoo ristiriidasta luonnon/kisojen järjestämisen välillä.
 4. Kohti Punaista peltoa. Matkataan kohti vuoristoa vanhalla Volgalla. Kuljettajana koko ikänsä taksia ajanut kultahampainen vanha mies. Tarinaa autoteollisuudesta. Muksis voi pahoin autossa. Retkikunta vierailee myös Valko-Venäjän maaperällä.
 5. Aavekaupunki. Kisamestoilla. Ihmetellään kulissikaupunkia ja Ville ratkaisee ongelman. Hissit eivät ole käytössä mutta Ville järjestää suhteillaan ylöspääsyn. Villen korkean paikan kammoa härnätään. Huipulla rakennustöiden keskellä keskustelua tulevaisuudesta kisojen jälkeen.
 6. Hatsaburista Kippikseen. Ruokulttuuria. Ville ja Niki tutustuvat paikallisen keittiön antimiin ja vierailevat illanistujaisissa sothsilaisessa perheessä. Nikin ennakkoluulot venäläisestä ruuasta murskataan. Muksis tapaa veljensä.
 7. Brežnevin kylpy. Ville ja Niki samassa terveyskylpylässä kuin Brežnev aikoinaan. Musta rikkivesi tuoksuu mädiltä kananmunilta ja tuntuu pelottavalta. Lopputuloksena raukea ja ihana olo. Muksis ei suostu tulemaan sisälle kylpylään, jää mieluimmin palmuun odottamaan.
 8. Kaupungin sydän. Torikulttuuria a la Sotshi. Ville ja Niki tutustuvat toriin ja maistelevat erikoisuuksia mm. kynttilöiltä näyttäviä rullia ja granaattiomenamehua. Muksis potee torikammoa.
 9. Stalinin vettä. Matkailubuumi 1970-80 luvulla suuntautui Suomesta Sotshiin. Muistellaan vanhoja tarjoilijan kanssa. Tutustutaan legendaariseen Hotelli Helmeen ja sen uskomattomaan merivesialtaaseen. Ville kertoo tarinan Mustanmeren vedestä ja Stalinista. Aurinko paistaa ja vesi hellii.
 10. Pemmeät kädet. Kylpyläkulttuuria osa 2. Ville ja Niki juovat terveysvettä ja saavat kätensä mutaan. Tuloksena pemmeät kädet ja freesi olo. Muksis viihtyy palmussa ja kuittailee herroille.
 11. Hrustsevin maissi. Retkikunta kaupungilla. Tapaamme sotshilaisia ihmisiä ja kyselemme paikallisten mielipiteitä olympialaisten vaikutuksesta. Muksis haluaisi pizzaa mutta herrat Haapasalo ja Juusela käyvät ampumassa ja päätyvät maissikojulle, jossa Muksikselle pakkosyötetään maissia. Tulos on yllättävä. Ville kertoo tarinan Hruštšovista ( = Muksiksen suussa sana taipuu Hrustseviksi).
 12. Sateenkaarta etsimässä. Kertomus Ville Haapasalon matkasta maineeseen ja Sotshin merkityksestä Villen uralle. Näemme myös otteita elokuvasta, jolla Ville aikoinaan ”breikkasi” Venäjällä.
 13. Ammattimies. Venäjän TV kiinnostui kuvausryhmästämme. Villeä ei löydy haastatteluun. Niki, Muksis ja toinen kuvaaja Ghadi lähtevät etsimään Villeä hotellista. Lopulta kommellusten jälkeen paikallis-TV saa juttunsa ja näemme valmiin insertin.
 14. Sotshi sydämessä. Retkikunta lähtee Mustanmeren kalastukseen. Jännitys kohoaa ja vapa taipuu. Muksista pelottaa. Saalis on melkoinen. Ville ja Niki ottavat kalastuskilpailun. Paikalliset kalastajat osoittavat vieraanvaraisuutta ja Niki pitää pöydässä juhlavan puheen.
 15. Reissujen reissu. Kokoelma poisleikattuja ja pieleenmenneitä ottoja. Ennennäkemätöntä materiaalia, jossa hymyjä ei säästellä. Niki tekee Muksisesta laulun, Ville laulaa kylvyssä ja sanat sekoavat ”ständäreissä”. Lopussa yhteenveto retkestä ja haikeat mutta onnelliset jäähyväiset.