Ilkka 01.04.2008:
Keskussairaala kieltää seuraavaksi kahvin työaikana

Parhaita paloja:

Työnantajan mukaan kahvitauot ovat lisääntyneet ja pidentyneet tupakointikiellon jälkeen. Pahimmillaan  työajasta jo viidennes kuluu kahvihuoneissa. Kahvitaukojen lisääntyminen tuntuu työterveyshuollossa, jonne yhä useampi hakeutuu vatsavaivojen vuoksi.
Lukuisat kahvitauot ovat lisänneet työpaikkasuhteita, mikä voi haitata työilmapiiriä. Romansseja syntyy nimittäin herkemmin aromikahvin kuin avattujen sisäelinten äärellä.Hoitajista ja lääkäreistä huokuva kahvinhaju kiusaa potilaita, joilta kahvin juominen on kielletty. Suljetuista kahvihuoneista kaikuva nauru taas loukkaa vakavasti sairaita potilaita.
Työnantaja seuraa tarkasti säännöstön noudattamista. Jos työntekijät pyrkivät kiertämään kahvikieltoa esimerkiksi yleisökahviossa käymällä, kahvin myynnin kieltämistä voidaan harkita sielläkin. Omien termospullojen varalta oville on tulossa hälytysmekanismi. Laboratoriossa tarkastetaan pistokokein mahdolliset kahvin salakuljetusyritykset näyteastioissa. Tämä on aiheellista siksikin, että monet potilaat ovat epäilleet kahvin tulleen taloon sitä reittiä aiemminkin.
Työntekijäpuolen mielestä holhous kasvoi sietämättömiin mittoihin jo silloin kun henkilökunnan ruokalassa voi korvattiin terveyssyistä margariinilla. Alkoholin ja tupakan nollatoleranssia ymmärretään, mutta rasvaan ja kahviin puuttumista pidetään jo ihmisarvoa loukkaavana.
Sairaanhoitopiirin johtoa ei maanantaina tavoitettu kommentteja varten. Virkamiesjohto ja luottamusmiehet olivat Pauligin sponsoroimassa laivaseminaarissa.