Maahanmuuttoministerimme parin päivän takaista HS:n haastattelua on käsitelty jo muissakin blogeissa, mutta pakko on minunkin avata suuni.

Thorsin mukaan yksittäisten maahanmuuttajaryhmien kuten somalien tai irakilaisten kotoutumisen ei voida sanoa epäonnistuneen, vaikka heidän työttömyytensä olisikin huomattavasti muita maahanmuuttajaryhmiä korkeampi. Maahanmuuttoministeri uskoo, että kyse on pikemminkin suomalaisten rasismista.

"Mitä muuta se voisi olla? On tehty kokeita, joissa maahanmuuttaja on soittanut työpaikan perään. Kun hän on ilmoittanut ulkomaisen nimen, työpaikan on sanottu menneen. Suomalaisella nimellä töitä onkin ollut"

Eipä kovin hyvää ennustetta voi kotouttamisen onnistumiselle antaa jatkossakaan jos maahanmuuttoministeri ei keksi huonolle työllistymiselle muuta syytä kuin suomalaisten rasismin. Miten olisi esimerkiksi se, että melkoisen merkittävä osa ko. maista saapuvista maahanmuuttajista on luku- ja kirjoitustaidottomia? Suomalaisten rasismistako se johtuu, ettei täällä ole töitä kouluttamattomille ja kielitaidottomille ihmisille, kun samaan aikaan jopa akateemisesti koulutettuja valkonaamoja on työttömänä?

Meinaako Astrid että kunhan suomalaisten oletettu rasismi kitketään pois, maahanmuuton ongelmat haihtuvat kuin tuhka tuuleen?

Väkisinkin tulee mieleen, että onko Astrid Thors ihan tehtäviensä tasalla.