Viime päivinä olen ihmetellyt MTV3:n uutisankkurien suhtautumista leutoon säätilaan joka täällä etelärannikolla on vallinnut. Maikkarin klo 19 uutisissa uutisosiosta siirrytään sääennusteeseen siten, että uutisankkurit kyselevät meteorologilta jotain kepeää, johon meteorologi vastaa vaivaantuneesti ja alkaa sitten kertoa seuraavan päivän säästä.

Viime viikolla lämpötila pysytteli reippaasti plussan puolella. Taivas oli pilvinen ja välillä sateli vettä. Olikohan se nyt tiistaina tai keskiviikkona kun päivä oli ollut pilvinen, mutta ei satanut eikä juuri tuullutkaan ja lämpötila oli koko päivän yli 5 astetta plussan puolella. Siitä huolimatta Urpo jutusteli illan uutislähetyksessä meteorologille tyyliin "No Petri, ei tästä voi ainakaan huonompaan suuntaan enää mennä, vai mitä sanoo sääennuste?"

Hieman pistää kyllä ihmettelemään, että minkälainen on suhteellisuudentaju, jos pilvipoutainen, tyyni ja leuto päivä on pahinta mitä uutisankkuri voi kuvitella. Miten niin ei siitä voi säätila enää huonontua? Lasketaan vaikka se lämpötila siihen nollan tuntumaan, lisätään tuulen nopeutta maa-alueilla 14 m/s ja paiskataan sekaan räntäsadetta, niin kyllä minun mielestäni silloin oltaisiin päästy vielä huonompaan suuntaan!

Jos MTV3 hakee uutisankkurien ja meteorologien välisellä jutustelulla jonkinlaista kevennystä lähetyksiin, niin vielä enemmän huumoripitoisuutta nostaisi, jos meteorologit vastaisivat ankurien tyhmiin kysymyksiin vähän iskevämmin. Esimerkiksi tulevana talvena, kun saadaan taas se viikon tai pari kestävä pakkasjakso jolloin Pääkaupunkiseudullakin pakkaset pyörivät parissakymmenessä (Suomen pakkasistahan puhutaan uutisissa vain silloin kun Helsingissäkin on pakkasta) uutisankkuri kysyy meteorologilta: "Suomea on nyt koetellut epätavallisen kova pakkasjakso, vai mitä Pekka?" Tavanomaisen "Pitkään jatkunut korkeapaine..." kiertelyn sijaan Pekka voisi tokaista takaisin: "No, Suomessa nyt vaan tapaa olla talvella pakkasta. Sitäpaitsi Siperiassa on tällä hetkellä -60 ja mummot jäätyvät kielestään vanhainkotien lämpöpattereihin kiinni, joten ole sinä hiljaa ja anna ammattilaisten hoitaa sääasiat."