HS:n mukaan YLE ei ryhdy oikeustoimiin taloyhtiöitä kohtaan jotka hakkivat keskusdigiboksin. YLE:n hallintojohtaja Jussi Tunturin mukaan syynä mielenmuutokseen on se, että "yhtiön tiedossa ei aiemmin ole ollut, että digitaalista ja analogista signaalia voidaan lähettää taloverkoissa rinnakkain."

Pistää kyllä vähän ihmetyttämään, että minkälaisella teknisen tietämyksen tasolla YLE on digi-TV:tä Suomeen suunnitellut. Lähetetäänhän tälläkin hetkellä kaikkiin talouksiin, niin omakoti- kuin kerrostaloihinkin, rinnakkain sekä analoginen että digitalinen TV-signaali. Tekninen ero on ainoastaan siinä, että nyt analoginen signaali lähetetään jo TV-linkkimastosta, kun taas taloboksilla analogisignaali muodostetaan vasta kerrostalon antennivahvistinkeskuksessa. Mitenkä siis YLEssä vasta nyt on tajuttu tämän olevan teknisesti mahdollista? Mitähän muita antenniverkkojen ja televisiolähetysten perustekniikka-asioita YLEssä ei vielä tiedetä? Ehdottaisinkin että YLE lähettäisi toisenkin "DigiTV-ilta"-ohjelman, mutta tällä kertaa YLEn johtajat kyselisivät TV:ssä digi-kysymyksiä, ja katsojat saaisivat soittaa lähetykseen ja antaa vastauksia.

Vaikka keskusboksit sallittaisiinkin, epäilen vahvasti että taloyhtiöt alkaisivat välittämään kaikkia digikanavavia analogisena yhteisantenniverkossaan. Keskusboksin kautta välitettyjä kanavia katsoessa katsoja jää myös tyystin ilman digi-TV:n etuja. Fiksuin veto on siis edelleen ostaa oma digiboksi.