On taas se aika keväästä kun alkaa vakiokitinät kesäajasta. Kumma kun nämä kitisijät ovat vielä hengissä, vaikka heitä joka kevät ja syksy näin kidutetaan.

Kesäaika on parasta aikaa!

Lisäys 04.04.2008
Pohjat tämänkeväisissä kitinöissä vie kyllä tämä Ilkan yleisönosastolla 03.03.2008 ollut kirjoitus:

Taas ne alkoivat. Puolen vuoden enemmän tai vähemmän unettomat yöt. Mitä tällä kertaa lääkkeeksi? Jospa söisin voileivän.

Menen petiin. Tunnin kuluttua valvon yhä ja nappaan rauhoittavan pillerin. Sekään ei auta, valvon taas tunnin ja odotan unta. Seuraavaksi otan nukahtamislääkkeen. Puolen tunnin kuluttua katson vielä kelloa.

Viimein nukahdan ja herään tunnin kuluttua. Uudestaan ylös. Otan yömyssyn, toisenkin. No mutta ei kahta ilman kolmatta. Vihdoin alkaa tulla raukea olo. Parin tunnen unet nukun pienessä sievässä.

Lähden umpiväsyneenä töihin. Työtahtini on hidas. Kiireelliset työt aiheuttavat virheitä kun en jaksa keskittyä. Joudun tekemään monet asiat kahteen kertaan saadakseni päivän pakot hoidetuksi. Harmittaa ja uuvuttaa.

Illalla kotona odottaa tiski- ja pyykkivuori. En millään jaksa tehdä ruokaa, joten lämmitän lihapiirakat koko perheelle. Sen jälkeen yököttää ja väsyttää. En jaksa seurustella lasten tai puolisoni kanssa. Tiedän, että pitäisi lähteä lenkille.

Mutta en jaksa, en millään? Avaan telkkarin, katson sitä puolinukuksissa ja kaadun lopulta sänkyyn. Eikä uni tule taaskaan. Hei haloo!

Kesäajan olemassaoloa perustellaan aina taloudellisesti ja teknisesti, viitaten VTT:n tekemiin tutkimuksiin.

Kansantaloudellisesti kenties järkevämpää olisi kuitenkin pysyä normaalissa talviajassa. Milloin julkistetaan kansanterveyslaitoksen tutkimukset kesäaikaan siirtymisestä? Vai onko niitä edes tehty?

Talven odottaja Kauhajoki