Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho jättää tutkintapyynnön YLEn uutisista. YLEn pääutislähetyksessä 07.02.2009 kerrottiin perussuomalaisten europarlamenttiehdokkaiden valinnasta. Toimittaja sanoi jutussa Halla-ahoa "rotutohtoriksi".

Aika paha.

Olen ihmetellyt mistä joidenkin toimittajien tuntema suuri viha Halla-ahoa kohtaan johtuu. Olen tullut siihen tulokseen että tähänkin on syypäänä kaiken pahan alku ja juuri - internet. Aiemminhan oli niin, että politiikkaan aikovien ja siellä olevien oli syytä pysyä hyvissä väleissä toimittajien kanssa. Lehdistöllä ja televisiolla oli valta mielensä mukaan joko nostaa joku politiikkaan tai ampua hänet alas. Paras esimerkki tällaisesta vallasta on Anneli Jäätteenmäen lyhyeksi jäänyt pääministeriura.

Halla-ahoa ei kuitenkaan nostanut politiikkaan perinteinen media, vaan internet. Nykypäivänä Hesarin ja YLEn tarjoama virallinen totuus ei enää ole ainoa totuus. Vaikka mediassa kiihotettaisiin Halla-ahoa vastaan puhumalla raiskaus- ja homonampumis-"fantasioista" se ei valveutuneelle internetajan kansalaiselle enää mene läpi. Kuka tahansa voi nimittäin käydä Halla-ahon Scriptasta käydä tarkistamassa kuinka asia oikeasti on.

Uskonkin että politiikan toimittajia nimenomaan ottaa päähän se, että Halla-ahon ei heitä tarvitse mielistellä. Hän voi turvallisin mielin kritisoida valtamedian tapaa uutisoida maahanmuuttoasioista, sillä hänen oma kannattajakuntansa suhtautuu myös hyvin kriittisesti mediaan, eikä usko kaikkea mitä siellä sanotaan. Halla-ahon mustamaalausyritykset päinvastoin kasvattavat hänen suosiotaan.

Halla-ahon poliittisen uran kannalta tämä kaikki on tietysti ihan vaan pelkkää plussaa, mutta hänen ajamaansa agendaa tämä ei välttämättä pahemmin edistä. Tässä on nyt neljä kuukautta jauhettu mitä Halla-aho on kirjoittanut ja mitä hän on sillä tarkoittanut. Samaan aikaan Ruotsin ja Tanskan pistettyä rajaporttinsa pienemmälle on turvapaikanhakijoiden virta kääntynyt Suomeen ja ulkomaalaislain uudistus on tulossa Eduskuntakäsittelyyn ensi viikon tiistaina. Tässä olisi siis ollut mediallakin hyvä paikka käynnistää asiallinen keskustelu maahanmuuttopolitiikasta. Toisaalta Halla-ahon tutkintapyyntötehtailukaan ei välttämättä ole ollut omiaan auttamaan asiaa, varsinkin kun hän ei itsekään kovin sovinnaisesti ole kirjoitellut esimerkiksi entisestä vähemmistövaltuutetusta.

No, ensi viikon tiistaina on tosin luvassa Ajankohtaisen kakkosen teemailta maahanmuutosta. Saas nähdä joko siinä päästäisiin itse asiaan vai jääkö sekin vain hymistelyksi ja kiistelyksi siitä onko rotuja oikeasti olemassa ja pitääkö Suomen Sisu halkotalkoita pitääkseen polttouunit lämpimänä.

Lisäys 12.02.2009:
Ettei nyt menisi ihan Halla-ahon ylistämiseksi, annetaan puheenvuoro myös Paul's Boutique -blogissa kirjoitetulle kritiikille.