On se kyllä niin hirvittävän kamalaa tämä kesäaikahömpötys! Tietäähän sen nyt, että kun yhtäkkiä siirretään kelloa kokonaisella tunnilla että vuorokausirytmi menee täysin sekaisin. Eihän kukaan normaali ihminen voi selvitä tuollaisesta valtavasta ajansiirrosta. Lapset eivät jaksa nousta kouluun ennen elokuuta ja vanhemmat irtisanotaan töistä, kun nukahtelevat työpaikalleen.

Kaikkein tyhmintä tässä on se, että illalla on sitten tunnin pitempään valoisaa. Siis valoisaa illalla! Mitä siitäkin on hyötyä että on pihalla valoisaa. TV:kin näkyy paljon huonommin kun valo heijastuu ikkunasta kuvaputkeen.

Kesäaikaa vieläpä kehdataan perustella säästösyillä. Mitä ihmeen säästöä siinä tulee kun miljoonia työtunteja joudutaan käyttämään kellonviisarien siirtelyyn. Lisäksi tämä siirtyminen tapahtuu kello 03 sunnuntaina, joten siinähän joudutaan laskemaan kellojen siirtelyyn käytetyt miestyövuodet yövuoro- ja sunnuntailisineen.

Sekin tässä on vielä, että tämä kellojen siirtelyhän on aivan täysin EU:n keksintöjä. Helppohan niitten siellä Brysselissä on tällaista keksiä, kun Brysselissä kello on jo valmiiksi tunnin verran eri ajassa Suomeen verrattuna.

Olenkin ajatellut protestoida tätä kesäaikahöpötystä siirtämällä ensi yönä kaikki kelloni tunnilla taakse päin. Siitäs sait, EU!