HS uutisoi haastattelusta, jonka mukaan Ruotsin puolustusministeri luovuttaisi lopullisesti vastuun Ruotsin alueen puolustamisesta Suomalaisille.

SvD:n alkuperäisartikkelin mukaan puolustusministeri Mikael Odenberg nimittäin ehdottaa, että Ruotsi luopuisi kokonaan asevelvollisuudesta rauhan aikana. Jos turvallisuuspoliittinen tilanne niin vaatisi, Ruotsi alkaisi taas kouluttaa asevelvollisia sillä aikaa kun venäläiset hyökkäysjoukot uuvuttaisivat itseään taisteluissa Suomen maaperällä. (Ruotsin taitoni ovat vähän ruosteessa, joten siitä saattaa johtua mahdolliset väärät tulkintani.)

Ruotsin nykyinen puolustusdoktriini painottaa kansainvälisiä tehtäviä. Odenberg toteaakin "Onhan se nyt hei paljon sexympää olla kriisinhallintahommissa jossain Afrikassa kun suomalaisten tukena jossain helvetin Itä-Lapissa" (tai sitten suomensin taas väärin...)

Ruotsalaisten usko siihen, että oman alueen puolustus voidaan jätää suomalaisten käsiin on sinänsä aivan ymmärretävää. Suomalaiset itsekin nimittäin uskovat HS:n gallupin mukaan vakaasti siihen, että Suomi nykypäivänä pystyy ihan yksin ilman ulkovaltojen materiaali- ja ilmatukea torjumaan suurvalta-armeijan hyökkäyksen.

LISÄYS 16.05.2007
IS:n keskustelupalstalla nimimerkki Pauli L kommentoi ruotsalaisministerin ajatusta varsin tyhjentävästi:

"Briljantti tämä ruotsalainen neronleimaus. Miksei telakoillakin aloiteta hitsareiden koulutus sitten, kun saadaan laivatilaus? Tai lääkäreiden koulutus sitten kun joku tulee kipiäksi?"

Niinpä. Ei palomiehiäkään voi alkaa kouluttamaan vasta kun tuli on jo irti.