Uusimmassa Länsiväylässa itketään sitä kuinka Espoolaisten kunnallisverotuloja siirretään valtionosuuksina pienemmille ja köyhemmille maakuntien kunnille. Tätä samaahan pääkaupunkiseudulla on vollotettu vuositollkulla. Ikinä näissä jutuissa ei oteta huomioon, mitä pikkukunnat joutuvat luovuttamaan pääkaupunkiseudulle. Esimerkiksi meikäläisen koulutuksen ylioppilaaksi asti on maksanut Kauhava. Sen jälkeen olen opiskellut Espoossa sijaitsevassa valtiorahoitteisessa yliopistossa, ja nyt olen jo vuosia ollut espoolainen iloinen veronmaksaja.

Miten se on niin helevetin vaikeaa tajuta, että näillä valtionosuuksilla tasataan mm. sitä, että köyhien kuntien kouluttamat nuoret muuttavat tänne vauraaseen Espooseen maksamaan kunnallisverojaan. Muuttoliike tuo koko ajan valmiita ilmaisia veronmaksajia pääkaupunkiseudulle.

Niin että pidä sinä kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen vaan suus kiinni, kun et näköjään mistään mitään tajua.

Marketta kaipaisi kiitosta Espoolle kun se niin runsaasti luovuttaa verovarojaan. Mutta onko Espoo koskaan lausunut kiitosta näille pikkukunnille jotka luovuttavat parhaimmistonsa kehittämään Espoota?