Uuden Kauhavan kuntaliitos onkin laiton

Kuntaliitoksesta katkeroituneiden ylihärmäläisten tekemä valitus Härmien, Kortesjärven ja Kauhavan vuoden alusta voimaan tulleesta kuntaliitoksesta on käsitelty Sisäministeriössä. Sisäministeriö on tullut siihen tulokseen että, liitos tosiaankin on laiton. Sisäministeriön päätöksen 2009/0401 mukaisesti kuntaliitos sekä siihen osallistuneet kunnat on määrätty lakkautettavaksi 01.04.2009 alkaen.

Kuntien asukkaat pakkoasutetaan Seinäjoelle. Alueella toimivat yritykset siirretään niin ikään Seinäjoelle niitä varten perustettavalle uudelle teollisuusalueelle. Maa-alueet siirtyvät valtion omistukseen ja alueesta tehdään suljettu sotilasalue. Näin parannetaan Lentosotakoulun mahdollisuuksia saada kansainvälinen lentokoulutuskeskus Kauhavalle.

Nimettömänä pysyttelevä Sisäministeriön virkamies kommentoi asiaa:

Onhan se kuntien lakkauttaminen aika rankka päätös, mutta alkoi niin vi**ttamaan se kitinä kuntaliitoksen kauheudesta, niin ajateltiin vähän näpäyttää. Samalla saadaan mukavasti tiivistettyä Seinäjoen yhdyskuntarakennetta. Täytyy kuitenkin muistaa että mikä on hyväksi Seinäjoelle on hyväksi koko maakunnalle.

Asukkaiden pakkosiirrot aloitetaan jo tänään keskiviikkona. Tarkemmat toimintaohjeet löytyvät päivän Ilkasta sivulta 5 sekä Seinäjoen seudun uudelta tiedotussivustolta. Asukkaita pyydetään huomioimaan, että mukaansa saa vain sen mitä saa yhdellä kertaa autoonsa mahtumaan. Valtio tulee myöhemmin maksamaan alueelle jääneestä omaisuudesta nimellisen korvauksen.