Pauli Jokisen mainiossa Sääbriefing-blogissa on jo jonkin aikaa keskusteltu iltapäivälehtien älyttömistä sää-aiheisista otsikoista ja uutisista.

Mutta nyt vetää Iltalehti jo pohjat:

Säät ovat vaihdelleet seksihelteistä tappokeleihin.

Seksihelteet? Tappokelit? Mitä?

Suomalaisessa small-talk-ilmastossa ei enää selviydy, jollei hallitse äärimmäisten sääilmiöiden synnyttämiä uusia muoti-ilmaisuja.

Äärimmäisten sääilmiöiden? Ja käyttääkö näitä "muoti-ilmaisuja" muut kuin iltapäivälehtien toimittajat?

Viime kesän pitkä kuuma rupeama loi seksihelteet.

Toi vai? Miksei niistä viime kesänä puhuttu?

Plussasta miinukselle ja takaisin poukkoileva alkuvuosi toi sahasään ja sen sielunveljen jojosään. Katoilta putoilevat jäälohkareet ja iljanteiset kadunvarret saivat aikaan tappokelit.

Niin, ainakin iltapäivälehtien lööpeissä. Mielestäni tavalliset ihmiset eivät kuvaa tavallista talvisäätä tuollaisilla termeillä

Kaikkinensa elämme juuri nyt keskellä hirmutalvea.

Hirmutalvea? Lunta ei keskimääräistä enempää taida olla kuin pääkaupunkiseudulla. Pakkasissa ei etelässä ole mennyt vielä edes 30 rikki. Mitä hirmuista tässä on?

Säästä on tullut ehdoton ykköspuheenaihe. Sääasiantuntija on yhtä mediaseksikäs kuin julkkiskokki. Missä ihmeessä viipyvät viihdeohjelmat Arvostele mun sääennuste ja MasterMeteorologi?

Iltapäivälehtien toimittajat voisivat sitten ottaa nämä mediaseksikkäät säägurut vakavasti, eivätkä vääristelisi ja liioittelisi sääuutisointia koko ajan.

Iltapäivälehtien sääotsikoista tulee mieleen satu siitä paimenpojasta joka huuteli "Susi!" aikansa kuluksi. Kuka enää ottaa otsikoita vakavissaan silloin joskus kun ihan oikeasti on kunnon myrsky tulossa?

P.S.
Tämän päivän Iltalehden kannessa on otsikko "Lumen kauhut". Koska Helsingin kaupunki on ihan virallisesti julistanut sodan lunta vastaan, pitäiskö painattaa jotain “Kiitos 2010-2011″ paitoja, joiden tuotto menisi lumen kauhuista traumatisoituneiden lumisodan veteraanien hyväksi?