Tänään on tullut jännää spämmiä:

From: "Eula Serrano"  <triviali43@strattonsdiner.com>

Internetin keskustelupalstoilla kirjoitettiin suuresta räjähdyksestä Suomen ydinvoimalassa Mikkelin tienoilla, joka silminnäkijöiden mukaan on tapahtunut klo 15.

Muun muuassa eräs kaupungin asukas ehti soittaa sukulaisilleen ja sanoi että kaupungissa katketaan puhelinlinjat estääkseen ihmisiä soittamasta muille. Hän väittää että ydinvoimalassa tapahtunut räjähdys oli hyvin voimakas.

Nyt radioaktiivinen pilvi on liikkumassa.Nämä tiedot on vahvistettu hallituksen yksityiskeskustelujen perusteella. Sitäpaitsi paikalliset asukkaat lataavat blogiinsa räjähdyksen seurauksia ja uhrien ruumiita käsitteleviä valokuvia.

Blogi: [osoite sensuroitu]

Sehän on sanomattakin selvää, että tällaiset viestit ovat huijausta ja linkin takana todennäköisesti haittaohjelma. Siksi onkin vähän hassua, että Iltalehden mukaan:

Jopa valtioneuvosto ja Säteilyturvakeskus kuulivat huhun tänään ja keskustelivat tapauksesta.
- Tarkistimme asian. Säteilytasot eivät kuitenkaan ole koholla missään päin Suomea, (STUK:n tiedottaja Leena) Hietanen selittää.

Ihanko totta STUK alkaa mittareitaan syynäämän jos netin spämmiviestissä väitetään, että ydinvoimala on possahtanut Mikkelissä? Siis Mikkelissä. Luulisi että ne nyt STUK:ssa tietää missä kolmella paikkakunnalla Suomen ydinreaktorit sijaitsevat.