Octaviasta alkoi jokin aika sitten pakoputki vuotamaan. Vein sen Joupin Nesteelle, jossa asentaja totesi että etuputkessa toisessa haarassa joustopala vuotaa. Asentaja selvitti, että etuputkea ei tarvikeosana saa (nelivetoversion riesoja) ja merkkituote maksaakin sitten 1850 € ja vaihtotyöt päälle. (siinä on katalysaattorit nimittäin mukana). Asentaja ehti selvitellä maahantuojaltakin, olisiko tuota mahollista saada jonkinlaisen jatketun takuun piiriin, mutta eipä maahantuoja paljon ollut valmis vastaan tulemaan, ja vain jos olisin ollut auton ensimmäinen omistaja.

Joupin Nesteen asentaja arveli, että pelkkä joustopala olisi kyllä mahdollista siitä leikata pois ja laittaa tilalle uusi. Hän tosin olisi joutunut tekemään sen niin, että koko putki olisi irrotettu ja sitton irtonaiseen putkeen oli tehty leikkaa ja liimaa -temput. Asentaja totesi kuitenkin, että heillä ei tuo ole ihan ydinosaamisaluetta ja suositteli Seinäjoen pakoputkea

No, sinne siis. Paikan ulkoasusta tulee mieleen lähinnä Uuno elokuvien Härski Hartikaisen korjaamomiljöö. Ulkoasun, eikä edes sen miltä hallissa näyttää sisällä, ei kannata antaa hämätä, sillä sisältä löytyi osaamista. Korjaamon isäntä. Mr. Mäntykoski tutkiskeli autoa alta ja päältä, mittaili joustopalaa ja totesi, että hankala paikka, mutta tehtävissä oleva homma, eikä tarvitse edes irrottaa pakoputkea. Tämä diagnoosi tapahtui tiistaina, ja auton sain viedä korjattavaksi torstaina. Nyt on pakoputki korjattu ja ei todellakaan maksanut paria tonnia vaan murto-osa siitä.

Hyvä, että vielä löytyy vanhan ajan korjaamoja joissa osataan tehdä muutakin kuin vain vaihtaa varaosaluettelon mukaisia osia.