Eilisessä A-talk ohjelmassa tuli jälleen esille siteeraamisen vaikea taito. Puhuttaessa Perussuomalaisten vaatimuksista asiallisesta maahanmuuttokeskustelusta, toimittaja kysyi mukana olleilta sisulaisilta Jussi-Halla-ahon kirjoituksesta otetun poimintaan asiallisuudesta:

Niinpä esitän uudelleen arveluni (jota en käsittele faktana): Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

Teemu Lahtinen astui suoraan miinaan ja alkoi selittelemään. Ilmeisesti suoran TV-lähetyksen aiheuttama jännitys sumensi järjenjuoksua niin paljon, ettei hän hoksannut pyytää toimittajaa kertomaan missä kontekstissa kyseinen lause oli. Jussi Halla-aho onkin julkaissut nettisivullaan oman vastineensa asiaan ja vaatii YLE:ltä anteeksipyyntöä ja siteerauksen valheellisen esitystavan julkista oikaisua. Saas nähdä kuinka äijän käy.

Kyseinen keskustelu meni kyllä muutenkin Lahtiselta ja Niemiseltä (onpas perussuomalaiset nimet! :-)) aika huonosti. Menee varmasi osaksi kokemattomuuden ja jännityksen piikkiin, mutta ainakin itselleni jäi vähän sellainen vaikutelma, että valmistautuminen oli jäänyt vähäiseksi, päätelleen siitä että Lahtinen ei oikein osannut vasta edes omaa blogikirjoitustaan koskeviin kysymyksiin.

Parhaiten keskustelussa pärjäsi Abdirahim Hussein joka esiintyi maltillisesti ja sovittelevasti. Toinen ääripää oli Jussi K. Niemelä, jonka todellinen kiihkomielisyys paljastui lopuksi kun hän  näin kouluammuskelujen jälkimainingeissa yritti ottaa keskusteluun mukaan aseharrastuksen yleisyysasteen perussuomalaisten keskuudessa.

Monikulttuurisuusideologian kritisoijien ongelmana on se, että asiaa on äärimäisen vaikeaa käsitellä leimautumatta rasistiksi. Netissä se vielä onnistuu, kun asiansa voi esittää mietittynä ja jäsennettynä tekstinä, mutta esimerkiksi suora TV-lähetys on aivan toisenlainen media. Eipä käy kyllä yhtään näitä esillä olleita tuoreita valtuutettuja kateeksi. Pahiten tulilinjalla lienee Jussi Halla-aho. Kuten on huomattu, hänen teksteistään löytyy sopivasti siteerattuna makeita pätkiä ruodittavaksi. Timo Soini jo varoitti mediaa demonisoinnista ja muistutti Pim Fortuynin kohtalosta. Elämme mielenkiintoisia aikoja.