Eräältä keskustelupalstalta:

Meidän lasten koulussa Jeesus tuli joulujuhlassa salaa ja yllättäen, nurkan takaa.

Vaikka koulun henkilökunta hyvin tietää, että lapsemme ei osallistu tunnustuksellisiin menoihin, silti lapsemme joutui tällaisen ennalta arvaamattoman hyökkäyksen kohteeksi.

Sain tuosta insipiraation seuraavanlaiseen tarinaan

Tapahtuma joulujuhlassa

Tapahtumapaikka: Ala-asteen juhlasali

Ajankohta: Joulukuinen ilta, menossa on koulun joulujuhla

Tarina:

"Hei tonttu ukot hyppikää..."
Lavalta kuuluu lasten laulu. Menossa on tonttuleikki. Juhlasali on koristeltu ja hämärässä salissa lasten vanhemmat seuraavat jännittyneenä omien ja muiden lasten esitystä koulun joulu-juhlassa.

Tämä vuonna tiernapojat, enkeli-taivaat ja muut kristilliset elementit on jätetty pois, ettei kukaan vaan loukkaantuisi.

Mutta mitä nyt? Mikäs tuolla näyttämön takaosassa liikkuu?

Valkoiseen kaapuun pukeutunut mies jolla on musta tekoparta hyppää nurkan takaa.

"Hahaa! Se olen minä, Jeesus! Nyt haudataan tontut jäähän ja aletaan viettää minun synttäreitäni!"

Sehän on Jeesukseksi pukeutunut koulun vanha talonmies Jooseppi Juntunen!

Yleisössä olevat muslimi-vanhemmat alkavat huutaa äläwäbälää ja poistavat varmistimet räjähdevöistään. Uskonnottomat vanhemmat peittävät silmänsä ja yrittävät sulloa nenäliinoja korviinsa etteivät altistuisi uskonnolliselle ohjelmalle. Yleisön seassa huomaamattomina olleet kristityt vanhemmat vetäisevät vaatteiden alle piilotetut Raamatut esiin ja alkavat lukemaan jouluevankeliumia yhteen ääneen. Tämä oli selvästi huolellisesti suunniteltu väijytys.

Samaan aikaan hallituksen Reuna-jaoston johtokeskuksessa hälytyskello pirahtaa soimaan. Päivystysvuorossa oleva agentti Olivia Harmaakinkku ja häntä tapaamaan tullut ulkopuolinen konsultti Petteri Piispa tietävät heti mistä on kyse. Jossain on ollut Tapahtuma. Jossain on joulujuhlaan putkahtanut kristillinen perinne.

Jo muutaman vuoden ajan joulujuhlaan putkahtaneet kristilliset elementit ovat aiheuttaneet repeämän universumiin. Tapaukset ovat pahentuneet vuosi vuodelta.

Välittömästi matkaan lähtee Reuna-jaoston iskuyksikkö, joka sulkee koko koulualueen jättimäisen meripihka-klimpin sisään. Meripihkaklimppi pysättää universumin repeämän. Valitettavasti myös kaikki joulujuhlaan osallistuneet jäävät sen sisään vangeiksi. Mutta pääasia että maailma pelastui. Ainakin tällä kertaa.

Tarinan opetus: Jos Jeesus tulee nurkan takaa, pakene välittömästi ja juokse kunnes jalkasi eivät enää kanna.