Hyvä tapa tehdä riisipuuroa
Aineet:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa
Ohje:
Hellan levy kuutoselle. Kaada vesi teräskattilaan, ja keitä kunnes vesi kiehuu. Kun vesi kiehuu, käännä levy neloselle ja lisää riisi.
Sekoita minuutti tai pari kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito.
Sitten vain odotellaan kattilan vieressä välillä sekoitellen ja kannen alle kurkistellen. Kun vellissä näkyy ensimmäiset kiehumiskuplat
käännetään levy ykköselle ja laitetaan kansi vähän raolleen.
Jatketaan vielä hetki kyttäämistä kattilan vieressä välillä sekoittaen.
Kun kuplinta on rauhoitunut voidaan välillä jo poistua kattilan ääreltä.
Kun velli alkaa muistuttaa lievää puuroa lisätään suola. Pan-suolaa reilu teelusikka, oikeaa suolaa puolet vähemmän.
Vähän suolan lisäämisen jälkeen puuro muuttuukin aika kiinteäksi ja hellan saa sammuttaa. Anna puuron kuitenkin hautua levyllä vielä noin 10 minuuttia.
Valmis puuro nautitaan sokerin tai mustaherukkahyytelön kanssa.
Kommentit