Hyvä tapa tehdä riisipuuroa

Riisipuuro

Aineet:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa

Ohje:
Hellan levy kuutoselle. Kaada vesi teräskattilaan, ja keitä kunnes vesi kiehuu. Kun vesi kiehuu, käännä levy neloselle ja lisää riisi.
Riisipuuro

Sekoita minuutti tai pari kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito.

Riisipuuro

Sitten vain odotellaan kattilan vieressä välillä sekoitellen ja kannen alle kurkistellen. Kun vellissä näkyy ensimmäiset kiehumiskuplat

Riisipuuro

käännetään levy ykköselle ja laitetaan kansi vähän raolleen.

Riisipuuro

Jatketaan vielä hetki kyttäämistä kattilan vieressä välillä sekoittaen.

Kun kuplinta on rauhoitunut voidaan välillä jo poistua kattilan ääreltä.

Riisipuuro

Kun velli alkaa muistuttaa lievää puuroa lisätään suola. Pan-suolaa reilu teelusikka, oikeaa suolaa puolet vähemmän.

Riisipuuro

Vähän suolan lisäämisen jälkeen puuro muuttuukin aika kiinteäksi ja hellan saa sammuttaa. Anna puuron kuitenkin hautua levyllä vielä noin 10 minuuttia.

Riisipuuro

Valmis puuro nautitaan sokerin tai mustaherukkahyytelön kanssa.

Riisipuuro