Luonnosta puhuttaessa ei tarvitse vielä nykyään piitata poliittisesti korrektista kielenkäytöstä. Mitäs jos samaan tyyliin puhuttaisiin ihmisryhmistä? Alla on hieman muokattuna MTV3:n uutinen eiliseltä.

MTV3 12.01.2009: Maahanmuuttajat aiheuttavat 12 miljarin vahingot euroopassa

Muualta tulleet maahanmuuttajat ovat suuri uhka Eurooppalaiselle yhteiskunnalle. Ne hävittävät alkuperäisrotuja ja aiheuttavat tuhoja esimerkiksi viljelyksille. Maahanmuuttajien arvioidaan aiheuttavan Euroopassa 12 miljardin euron taloudelliset vahingot joka vuosi.

Sympaattisen näköinen mustamies on aiheuttanut suurta tuhoa Brittein saarilla. Alunperin Afrikasta lemmikiksi tuotu laji uhkaa hävittää kokonaan alkuperäisen punaniskan.

- Kaikkialla, mihin mustamiehet ovat levittäytyneet, punaniskojen määrä on romahtanut, kertoo tutkija Brenda Mayle Iso-Britannian metsäkomissiosta.

 Sen lisäksi, että mustamies taistelee samasta ruuasta punaniskan kanssa, se levittää vaarallista virustautia. Mustamiehet eivät itse sairastu tautiin, mutta punaniskat sairastuvat.

Mustamies myös jyrsii nuorten puiden kuorta ja aiheuttaa näin metsätuhoja. Tutkijat yrittävätkin epätoivoisesti keksiä keinoja mustamiesten voittokulun pysäyttämiseksi.

- Ainoa tehokas tapa taistella on poistaa mustamiehet kokonaan. Siksi pyydystämmekin niitä loukuilla, kertoo tutkija Brenda Mayle.

Vaeltajakerjäläinen tukkii kastelujärjestelmät

Espanjassa viljelijät puolestaan taistelevat toista maahanmuuttajaa, vaeltajakerjäläistä vastaan. Ebre-joen laaksossa viidesosa maissisadosta menetetään, koska vaeltajakerjäläiset tukkivat kasteluputket.

- Muutamassa viikossa uusi kastelujärjestelmä tukkeutui kerjäläisten takia. Olemme joutuneet palkkaamaan kaksi ihmistä puhdistamaan putkia, kertoo viljelijä Santiago Martinez.

Vaeltajakerjäläisten hävittäminen näyttää mahdottomalta.

- Suljetulla aluella vaeltajakerjäläistä vastaan voidaan vielä taistella. Muualla kerjäläisten leviämistä voidaan vain yritää hidastaa, arvioi Vincent Touya Ebren Hydrografisesta yhdistyksestä.

Varoitusjärjestelmä suunnitteilla

Kaikkiaan Euroopassa on 11 000 maahanmuuttajaryhmää, joista 1300 on arvioitu haitallisiksi. Vuosittain ne aiheuttavat noin 12 miljardin euron vahingot. EU-komissio etsii nyt kuumeisesti keinoja maahanmuuttajien pysäyttämiseksi. Toimintasuunnitelma on tarkoitus saada aikaan tämän vuoden aikana.

- Keinoista on päästävä sopuun. On saatava aikaan EU:n laajuinen varoitusjärjestelmä maahanmuuttajista. Sitten on päätettävä, milloin yritämme hävittää maahanmuuttajaryhmän kokonaan ja milloin yritämme vain rajoittaa sen leviämistä, sanoo johtaja Ladislaw Miko EU-komission ympäristöosastolta.

Meillä Suomessa maahanmuuttajaryhmiä on 600. Esimerkiksi cityneekerit aiheuttavat pääkaupunkiseudulla suurta vahinkoa istutuksille. Suomessakin valmistellaan maahanmuuttajien torjuntasuunnitelmaa, mutta sen on määrä valmistua vasta ensi vuonna.

Väännetään tähän loppuun nyt sitten vielä rautalangasta, että tämän kirjoituksen tarkoitus oli vain osoittaa kaksi asiaa:

  1. Ihmisryhmien luonnottoman sekoittamisen vastustaminen: väärin
    eläinlajien luonnottoman sekoittamisen vastustaminen: oikein
  2. Kun vaihdetaan uutistekstissä jokin käsite toiseksi, saadaan hyvää huumoritekstiä.

Tämän tekstin tarkoituksena ei siis ole että joku kiihottuu kansanryhmää vastaan ja alkaa virittelemään loukkuja asematunneliin. Tulihan tämä nyt kaikille selväksi?