Kummalliseksi on maailman meno mennyt. Ranska on vanha kulttuurimaa, mutta nyt kyllä näyttää siltä, että Ranskan tulevaisuus sivistysmaana ei näytä hyvältä. HS nimittäin uutisoi, että ranskalaisnuoriso on taas riehunut Pariisin kaduilla ja ryöstänyt jopa poliisiaseman. Miten tuollainen on mahdollista? Eivätkö ranskalaisvanhemmat kasvata enää lapsiaan?

Aivan käsittämättömältä vaikuttaa myös syy tämänkertaiseen riehuntaa. Kaksi teini-ikäistä ranskalaisnuorta oli ajanut varastetulla moottoripyörällä päin poliisiautoa ja kuollut. Tästä lähiön muut teinit olivat suivaantuneet niin, että olivat heittäneet patongit ja baskerit sivuun ja alkaneet tuhota asuinympäristöään. Pistää ihmettelmään, että minkälainen on ranskalaisnuorten ajatusmaailma, jos kahden omaa tyhmyyttään kuolleen nuorisorikollisen onnettomuus laitetaan poliisiin syyksi ja lähdetään vieläpä älyttömiin kostotoimiin, jotka kohdistuvat pahiten heidän omaan asuinympäristöönsä.

Loppukesästähän vastaavaa nuorisoriehuntaa tapahtui myös Etelä-Ruotsissa. Selvästikin myös ruotsalaisvanhemmilla olisi syytä katsoa peiliin ja miettiä mikä kasvatusmenetelmissä on mennyt pieleen.

Nyt kun meillä Suomessa ei vielä olla tuossa pisteessä, kannattaisikin alkaa jo etukäteen miettimään, mitkä olisivat ne toimenpiteet joihin on ryhdyttävä etteivät Ranskan ja Ruotsin tapahtumat koskaan toteutuisi myös Suomessa.

LISÄYS 28.11.2007
HS on päivittänyt uutistaan, ja nyt siinä jo mainitaan kuinka "siirtolaistaustaiset lähiönuoret" ovat pettyneitä mahdollisuuksiinsa ja siksi mellakoivat. YLE puolestaan paljastaa moottoripyöräonnettomuudessa kuolleiden ollen "maahanmuuttajataustaisia".Voi elämän käpy sentän. Kylläpäs minä nyt olen kauhean yllättynyt. Minä kun ihan tosissaan ja aivan oikeasti (joo joo usko pois) luulin että paljasjalkaiset patonginpurijat siellä nyt riehuu. Miksi tiedotusvälineet antoivat ymmärtää, että siellä nyt joku Pierre perusranskalainen autoja polttaa?

Nyt kun vielä joku paljastaisi että mistä päin maailmaa näiden maahanmuuttajataustaisten tausta on kotoisin. Ettei vaan olisi jotain saksalaisia tai belgialaisia raggareita jotka ovat lähteneet Ranskaan leveämmän patongin perään? Tai ruotsalaisia? Suomalaistaustaisia ne ei voi olla, koska se kyllä olisi erikseen mainittu. Mainittiinhan tässä taannoin erikseen sekin, kun muutama suomalainen jäi Somaliaan jumiin kun siellä alkoi viimeisimmät kahinat.

Kyllä suomalaisten tiedotusvälineiden pitäis avoimesti kertoa, että ketkä siellä Ranskassa riehuu. Muutenhan suomalaisille tulee kauheat ennakkoluulot vaikkapa juuri saksalaisia ja belgialaisia maahanmuuttajataustaisia taustoja omaavia taustahenkilöjä kohtaan.