Signs:in ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja ja vieläpä sivuosanäyttelijä on sama heppu joka on ohjannut elokuvat The Sixth Sense ja Unbreakable, eli tämä M. Night Shyamalan. Tykkäsin kovasti Kuudennesta aistista ja Unbreakablesta joten odotin että Signs (Suomen ensi-ilta 06.09.2002) olisi ollut myös hyvä leffa. ajattelin, että eihän niinkin mielenkiintoisesta aiheesta kun viljaympyrät, voi tehdä huonoa elokuvaa. Enpä olisi voinut olla enempää väärässä. Tässä elokuvan juoni lyhykäisyydessään:

Mel Gibsonin esittämän papin vaimo on kuollut auto-onnettomuudessa ja nyt hän on menttänyt uskonsa, eronnut virastaan, ja asuu maatilalla tenaviensa (pieni tyttö ja poika) ja vaimon veljen kanssa. Pellolle ilmestyy viljaympyrä ja alkaa tapahtua kummia. Perheen saksanpaimenkoira hermostuu ja aikoo käydä papin pikkutytön kimppuun. Onneksi pikkupoika tappaa koiran puukolla (kyllähän 10 vuotias poika aina susikoiran voittaa!). No, viljaympyröjä alkaa sitten ilmestyä pitkin maapalloa ja eipä aikaakaan kun muukalaisten invaasio alkaa. Sankarimme joutuu pakenemaan perheineen talonsa kellariin. Mutta kuinka ollakaan, vaikka muukalaiset ovat ratkaisseet tähtienvälisen matkustamisen ongelman, he eivät kykene rikkomaan tuuman paksuista puu-ovea (Hyvä säkä!). Sankarimme viettävät yön kellarissa ja kuulevat aamulla että avaaruusoliot ovat "jostain syystä" vain päättäneet lähteä pois(mitäs sitä turhaan syitä esittämään). No, ex-papin pojalta on astmalääkkeet loppu joten he kiiruhtavat ylös hakemaan sitä. Siellähän kuitenkin luuhaa ruman näköinen avaruusolio joka kaappaa pojan ja alkaa suihkuttamaan myrkkykaasua tämän nenään. No, eihän siinä sitten muuta kun lyödään oliota baseball mailalla niin että se kaatuu pöytää vasten. Pöydällä oleva vesilasi kaatuu ja valuva vesi syövyttää avaruusotuksen ihoa. Siinäpä onkin keino, joten ei muuta kun vettä vain ötiäisen päälle. Eikä sen pojankaan kuinkaan käynyt vaikka avaruusolio suihkuttikin myrkkykaasua, koska pojalla oli astma, ja just sattu olemaan henkitorvi pahoin tukossa. Papillekin usko alkoi taas maistua, kun hän huomasi, että mitään ei tapahdu sattumalta, vaan kaikella on tarkoitus.

Leffa loppuu ja katsoja jää miettimään että mitenkä ne avaruusoliot pystyi siinä elokuvan keskivaiheella juoksentelemaan kasteisella pellolla alasti kun kerran vesi syövytti niitä. Ja miksi ihmeessä ne ei tajunnu käyttää suojavaatteita, vaan kulki alasti, vaikka varmaankin tiesivät että vesi syövyttää niitä, kun eivät kerran rannikko-alueille hyökänneet.

Signs on siis elokuva jonka juonessa on aukkoja joista voisi ajaa metrojunalla läpi. En tuossa äskeisessä juonilyhelmässä jaksanut edes mainita kaikkia. Mua pistää aina oikein vihaksi kun elokuvassa tuhlataan hyvä aihe. Viljaympyröistä voisi hyvä käsikirjoittaja kirjoittaa vaikka kuinka hyvän leffan, mutta kun on lusikalla annettu ei voi kauhalla ottaa. Signs:ssa ei ole mitään muuta hyvää kuin traileri.

Lisätietoja: IMDB