Jussi Halla-aho kirjoittaa aseluvista:

Mihin yksityishenkilö sitä paitsi tarvitsee käsiasetta? Toisaalta samaan aikaan alkoholi tappaa vuosittain suoraan 3000 ihmistä ja on ainakin osatekijänä suurimmassa osassa väkivalta- ja henkirikoksista. Eikö niissä ole muutama liikaa? Mihin kukaan tarvitsee alkoholia?

Niinpä. Kumpi onkaan suurempi uhka yleiselle turvallisuudelle ja yhteiskunnan hyvinvoinnille? Juopot vai aseharrastajat? Kuinka suuri osa aseillakin tehdyistä tapoista tehdään kännissä?

Aselupien kanssa näpertelyn sijaan kannattaisikin keskittyä alkoholiin. Koska täyskielto ei onnistuisi kuitenkaan, niin miten olisi viinakortti? Sillä voisi kuukauden aikana ostaa aina rajoitetun määrän alkoholia. Esimerkiksi yhden viinipullon tai kuusi pulloa olutta. Väkeviä saisi ostaa neljä pulloa vuodessa, mutta samalla menettäisi olut- ja viinikiintiönsä. Totta kai tällainen järjestelmä ja sen valvonta tulisi kalliiksi, mutta kuinka paljon samalla säästettäisiin sosiaali- ja terveyspuolen menoissa? Mä vähän veikkaan että kokonaisuudessa päädyttäisiin reilusti plussan puolelle.